Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Природно-заповідний фонд Харківської області налічує 240 об'єктів

Природно-заповідний фонд Харківської області налічує 240 об'єктів

У Харківській області до заповідних зон відноситься 240 територій загальною площею 72,9 тис. га, що становить 2,3% від площі області в цілому. У той же час згідно з Програмою формування національної екологічної мережі в області до 2015 року заповідний фонд має налічувати 364 об'єкти загальною площею 111,1 тис. га, або 3,5% від загальної площі області.

Про це сьогодні в ході селекторної наради в Харкові повідомив заступник начальника ГУ охорони навколишнього природного середовища в Харківській області Михайло Кушнерський.

За його словами, проблеми з розширенням природно-заповідного фонду виникають у зв'язку з розпаюванням земель, а також недостатнім фінансуванням деяких робіт. У той же час успішно ведеться робота щодо національних природних парків «Слобожанський» і «Дворічанський».

«Управлінням спільно з Дворічанською РДА та вченими ХНУ ім. В.Н. Каразіна ведеться робота по розширенню меж національного парку «Дворічанський». На сьогоднішній день Міністерством екології та природних ресурсів України схвалено клопотання про розширення території парку і підготовлено картографічний матеріал розширення його меж. Також з метою доведення площі національного природного парку «Слобожанський» до 10 тис. га (на сьогоднішній день площа парку становить 5244 га) розпочато роботи з розширення меж вказаного парку», - повідомив він.