Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Служба автомобільних доріг Харківської області з підготовки до нового зимового періоду посідає I місце в Україні

Служба автомобільних доріг Харківської області з підготовки до нового зимового періоду посідає I місце в Україні

Служба автомобільних доріг Харківської області з підготовки техніки та посипальних матеріалів до нового зимового періоду посідає I місце в Україні. Це заявив сьогодні в ході прес-конференції перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Він зазначив, що в Харківській області обслуговується 9614,2 км доріг. Для того, щоб повністю забезпечити обслуговування цих доріг в зимовий період, Службою автомобільних доріг у Харківській області був розроблений план заходів, які включають в себе всі роботи, які будуть проводиться 26 райавтодорами та 6 дорожньо-експлуатаційними підприємствами Харківської області.

За словами Валентина Дулуба, на 100% підготовлено ​​до роботи в зимовий період 352 одиниць техніки, у тому числі 105 для посипання доріг, 178 – снігоочисної техніки і 49 навантажувачів. На випадок рясних снігопадів та ожеледиці розпорядженнями райдержадміністрацій додатково залучено 552 одиниці снігоприбиральної техніки, райавтодорами та ДЕПами укладені договори на залучення 117 одиниць техніки. Також виходячи з розрахунку, що холодна погода може протриматися до кінця квітня, заготовлено 65 тис. куб. м піску (102%) і 9,432 тис. тонн солі (103%).

Заступник губернатора повідомив, що для ліквідації аварійної ямковості на автодорогах заготовлено 412 тонн холодного асфальтобетону, 1500 куб. м щебеню, 1100 куб. м шлаку, 800 куб. м відфрезованого матеріалу, 60 тонн бітуму, 40 тонн бензину і 55 тонн дизпалива.

«Кошти від акцизного збору на бензин концентруються в державному бюджеті і звідти розподіляються регіонах України. На підготовку до зими та на ремонт ми витратили 127 мільйонів гривень – ці гроші надійшли як субвенція з державного бюджету України. Крім цього Служба автомобільних доріг області залучала на підготовку до зими і ремонти власні кошти і додатково на обслуговування доріг Службою автомобільних доріг України для Харківської області виділяється сума близько 81 млн. грн.», – підкреслив Валентин Дулуб.

Теги