Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Без схеми планування територій Харківської області жодна копійка державних коштів не буде спрямована на капітальні вкладення

Без схеми планування територій Харківської області жодна копійка державних коштів не буде спрямована на капітальні вкладення

«Ніякого фінансування на капітальні витрати, в тому числі і з державного бюджету, не буде, якщо у міста або району та області в цілому не буде нормативно-правового документа, яким і є Схема планування територій Харківської області. Це необхідний документ, без якого жодна копійка державних коштів не буде спрямована ні на ремонт, ні на інші види капітальних вкладень. Ви повинні розуміти, що часу в нас залишилося рівно рік», – заявив у ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області голова ХОДА Михайло Добкін. Перший заступник губернатора Валентин Дулуб звернув увагу присутніх на те, що без генеральних планів подальший розвиток економіки регіону та впровадження інвестиційних проектів стане неможливим. Він зазначив, що Верховна Рада перенесла набуття чинності ст. 40 закону «Про регулювання містобудівної діяльності», згідно з якою жорсткі заходи повинні були бути з 1 січня 2012 року. Новий термін – 1 січня 2013 року.

«Законодавець дає нам ще один рік на те, щоб реалізувати все, що ми обговорювали. Чим швидше наведемо порядок у містобудівній документації та генеральних планах розвитку територій, тим легше нам надалі буде працювати », – підкреслив Валентин Дулуб.

У своїй доповіді він повідомив, що в області розпорядженням облдержадміністрації створено організаційний орган - Координаційну раду, яка займається питаннями розробки містобудівної документації на рівні всієї області, а також окремих районів, міст і населених пунктів. Підготовлені та представлені на розгляд членам Координаційної ради і розіслані в райони Методичні рекомендації щодо використання матеріалів Схеми розвитку території Харківської області.

Також Валентин Дулуб відзначив позитивний факт, що в даний час в більшості районів з'явилися генплани, і на сесії місцевих рад планується винести питання фінансування створення містобудівної документації. За його словами, це дає можливість спланувати на 2012средства на створення містобудівної документації, без якої не буде ніяких будівельних робіт.