Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області планується провести кампанію по заміні відомчих котелень на комунальні

У Харківській області планується провести кампанію по заміні відомчих котелень на комунальні

Сьогодні в ході в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області голова ХОДА Михайло Добкін доручив своєму першому заступнику Валентину Дулубу розробити програму із заміни відомчих котелень на комунальні. За його словами, це дозволить вирішити проблему з опаленням будинків, які знаходяться в підпорядкуванні різних міністерств і відомств і зараз або взагалі не отримують тепла, або отримують його в недостатній кількості.

«Зараз ми будемо формувати бюджет і будемо на ЖКГ виділяти кошти, які розділяться за напрямами вже на початку наступного року. Потрібно прийняти зміни до Програми з реформування ЖКГ та, виходячи з наших можливостей, скласти список найбільш проблемних відомчих котелень, виділити гроші з бюджету на їх переведення в комунальну власність. У результаті в наступному році ми їх спокійно запустимо без будь-якого напруження.

Для цього потрібна злагоджена робота голів РДА, мерів міст, які повинні швидко відпрацьовувати документацію з прийому в комунальну власність відомчих будинків, тому що в них живуть такі ж точно люди, як і в будинках комунальної форми власності», - сказав голова області.

Надалі планується відмовитися від відомчих котелень не тільки проблемних підприємств, а й тих, які зараз стабільно працюють. Крім цього Михайло Добкін звернув увагу на необхідність активізації роботи по котельних, що працюють від альтернативних джерел енергії.

Теги