Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Робота відомчих котелень Харківської області нестабільна

Робота відомчих котелень Харківської області нестабільна

Як повідомив у своєму виступі на спільному засіданні колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, у Харківській області був проведений аналіз роботи відомчих котелень, які забезпечують послугами централізованого теплопостачання об'єкти соціальної сфери та житловий фонд. За його словами, в Харківській області налічується 23 котельні приватної та відомчої форми власності, що забезпечують послугами централізованого теплопостачання 149 житлових будинків і 25 об'єктів соціальної сфери в т.ч.: 9 дошкільних навчальних закладів, 11 навчальних закладів та 5 закладів охорони здоров'я.

Валентин Дулуб зазначив, що в першу чергу необхідно переводити на індивідуальне опалення споживачів міст Балаклія, Чугуїв, Люботин та Ізюмського району. Робота цих котелень нестабільна, від них треба відмовлятися і в майбутньому будувати нові котельні, проводити реконструкцію системи теплопостачання та мереж газопостачання. Зокрема, для будівництва котелень і переведення квартир на індивідуальне опалення у м. Балаклея необхідні кошти в сумі 4031 тис. грн., модернізація теплозабезпечення житлового фонду та об'єктів соцсфери у м. Люботин – 3836,1 тис. грн.

Перший заступник губернатора звернув увагу голів райдержадміністрацій і мерів міст обласного підпорядкування на те, що потрібно в найкоротші терміни розробити або відкоригувати існуючі схеми оптимізації систем теплопостачання населених пунктів, розробити і затвердити проектно-кошторисну документацію. Валентин Дулуб особливо підкреслив, що відсутність проектно-кошторисної документації зробить неможливим фінансування в 2012 році модернізації систем теплопостачання населених пунктів.

Теги