Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За підсумками 11 місяців Харківська область посідає 14 місце серед регіонів України за індексом промислової продукції

За підсумками 11 місяців Харківська область посідає 14 місце серед регіонів України за індексом промислової продукції

За підсумками 11 місяців за індексом промислової продукції Харківська область перемістилася з 17 місця, яке займала за підсумками 9 місяців, на 14 місце серед регіонів України. Про це сьогодні повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області. «Високі темпи приросту відзначені в галузях: легкій промисловості - на 25% і металургійному виробництві - на 23%. У промисловому комплексі приріст обсягів виробництва за підсумками 11 місяців склав 6% до аналогічного періоду минулого року. На цей результат істотно вплинули три провідні галузі, сумарна питома вага яких становить дві третини від обсягів реалізації промислової продукції», - сказав він.

Юрій Сапронов також зазначив, що у виробництві харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів в регіоні зниження обсягів виробництва сповільнилося.

Крім перерахованих вище галузей, позитивний внесок у загальний індекс по промисловості внесли галузі (з питомою вагою близько 6%): виробництво іншої неметалевої мінеральної продукції (тобто виробництво будматеріалів) з приростом на 18,6%, а також хімічна та нафтохімічна промисловість - з приростом на 8%. Високі темпи приросту відзначені в галузях: легкій промисловості - на 25% і металургійному виробництві - на 23%.

«Розвиток зазначених галузей забезпечує диверсифікацію промислового комплексу області та робить його більш стійким у випадку кризи. Але, незважаючи на те, що ситуація поліпшується, показник індексу промислової продукції в області поки ще нижче середньоукраїнського (107,8%)», - констатував заступник голови ХОДА.