Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За 2011 рік спортсмени Харківщини вибороли понад 350 медалей на турнірах міжнародного рівня

За 2011 рік спортсмени Харківщини вибороли понад 350 медалей на турнірах міжнародного рівня

Про це йшла мова на семінарі-нараді під головуванням начальника Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації Дмитра Перепелиці з начальниками відділів з питань фізкультури і спорту в районах області, який відбувався на території Зміївського району. На майбутніх Олімпійських іграх у Лондоні в складі збірної України планується участь 77 спортсменів, які представляють Харківську область. Зазначалося, що за підсумками виконання державної програми 2007-2011 років відбулось значне зростання фінансування питань фізкультури і спорту, а також значне зростання числа спортивних споруд та тренерів. Великий розвиток отримав масовий спорт, як в районних центрах, так і в окремих селах.

На жаль, не вдалося досягти стовідсотково позитивного результату. У деяких районах області досі залишається актуальним питання браку професійних кадрів, які можуть працювати з дітьми та молоддю. Також зменшується кількість учнів шкіл та студентів, які займаються у спортивних групах, при цьому різко збільшилася кількість дітей, які за станом здоров'я віднесені до спеціальної медичної групи. Вирішення цих проблем буде одними з першочергових завдань для районів на наступний рік.

Велика увага у 2012 році буде приділятися масовому спорту. Адже фізкультура і спорт - це джерело здоров'я, а збереження здоров'я українців є пріоритетною політикою держави.
Варто зазначити, що майбутній рік в Україні оголошений роком спорту та здорового способу життя. На ряду з головними міжнародними подіями наступного року: Євро-2012 та літніх Олімпійських ігор у Лондоні, пройде маса спортивних турнірів, участь в яких візьмуть спортсмени Харківщини.