Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

2011 рік закладає підвалини для реальної боротьби з корупцією

2011 рік закладає підвалини для реальної боротьби з корупцією

Як зазначив у своєму зверненні голова Національного агентства України з питань державної служби В’ячеслав Толкованов, 2011 рік закладає підвалини для реальної боротьби з корупцією. За його словами, 9 грудня 2003 року Організація об’єднаних націй запропонувала до підписання Конвенцію проти корупції, аби консолідувати зусилля цивілізованих держав, які спрямовані на запобігання та протидію таким правопорушенням. Україна як учасник Конвенції взяла на себе відповідні зобов’язання у 2006 році, коли Верховна Рада ратифікувала міжнародний документ.

Президент України Віктор Янукович направив до парламенту як невідкладні та у червні цього року підписав уже ухвалені депутатами закони «Про засади запобігання і протидії корупції» та «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за корупційні правопорушення». З метою реалізації Закону «Про засади запобігання і протидії корупції» Президентом України схвалено Національну антикорупційну стратегію на 2011-2015 роки, механізмом реалізації якої є Державна програма щодо запобігання і протидії корупції на 2011-2015 роки, нещодавно ухвалена Урядом. З 1 січня 2012 року нове антикорупційне законодавство, яке можна оцінити як прогресивне, остаточно набуде чинності. 

Разом з Національною академією державного управління при Президентові України та міжнародними партнерами Національне агентство з максимальною відповідальністю поставилося до проведення заходів щодо запобігання проявам корупції серед державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування та ведеться роз’яснювальна робота серед населення.