Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відбулося виїзне засідання президії Спілки ректорів вищих навчальних закладів України

У Харкові відбулося виїзне засідання президії Спілки ректорів вищих навчальних закладів України

Сьогодні в Національному університеті «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого відбулося виїзне засідання президії Спілки ректорів вищих навчальних закладів України за участю першого заступника Міністра освіти і науки, молоді та спорту України Євгена Суліми.  

У заході також взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, президент Спілки ректорів Леонід Губерський, віце-президент Спілки ректорів вищих навчальних закладів України, ректор Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» Василь Тацій, голови Рад ректорів всіх регіонів України та ректори інших вищих навчальних закладів Харкова. 

«Проведення таких зустрічей на рівні регіонів дає можливість більш точно на місцях доносити політику держави. Я отримав задоволення від точності збігу позиції Міністерства та Харківської обласної адміністрації.

Дуже важливе для нас питання концепції гуманітарної політики, тому що без цієї концепції, без розвитку суспільства нам складно буде проводити будь-які реформи. Я хочу сказати, що в Харківській області створено громадську гуманітарну раду, ми розробили свою концепцію гуманітарної політики для регіону, яка йде в одній лінії з державною. Це дуже важливо, щоб у всіх регіонах було єдине розуміння розвитку гуманітарного суспільства», - підкреслив Євген Савін у ході засідання.

У ході засідання було обговорено проект Концепції гуманітарного розвитку України на період до 2020 року; питання правової автономії вищих навчальних закладів України; збереження студентських профілакторіїв за вищими навчальними закладами Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, а також організаційні питання.