Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Валентин Дулуб привітав із днем Святого Миколая вихованців Харківського НВК для дітей з вадами слуху

Валентин Дулуб привітав із днем Святого Миколая вихованців Харківського НВК для дітей з вадами слуху

Перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб привітав із днем Святого Миколая вихованців комунального закладу «Харківський спеціальний загальноосвітній навчально-виховний комплекс для дітей з вадами слуху». Він вручив дітям солодкі дарунки та побажав добре зустріти зимові свята. «Ваш заклад має дуже багато різних досягнень і все це завдяки вашим старанням, діти. Хочу побажати, щоб кожен день приносив вам багато різних позитивних емоцій та яскравих посмішок, а головне – щоб усі ваші мрії справдилися. Нехай зараз ще не все здійснилося, але в Новому році вони обов’язково стануть реальністю. Головне – в це вірити», – зазначив перший заступник губернатора.

Валентин Дулуб оглянув приміщення виховного комплексу та відвідав тренажерну залу для підлітків, спортивну залу для менших дітей, гончарний та ткацький кабінети, кімнати для батіку, розпису, ліплення та виготовлення писанок. Також в закладі працює спеціалізований реабілітаційний кабінет з навчально-корекційним обладнанням, 3 комп'ютерні класи, є 7 слухомовних тренажерів з комп'ютерними програмами «Живий звук» , «Світ звуків» та «Видима мова» для корекції слуху.

Довідка.
Комунальний заклад « Харківський спеціальний загальноосвітній навчально-виховний комплекс для дітей з вадами слуху» Харківської обласної ради було засновано Пантелеймонівським піклуванням за дорученням ради Харківського благодійного товариства 15 листопада 1896 року. Це навчальний заклад для дітей з різними ступенями порушення слуху дошкільного і шкільного віку. У 2009 році було відкрито дошкільні групи для дітей з порушеннями мови.
Специфіка навчально-виховного процесу: подолання наслідків глухоти шляхом розвитку залишкової слухової функції, навчання мови як засобу спілкування, використання різних форм мови (дактильної, усної, писемної та жестово -мімічної) в навчально-виховному процесі, розвиток логічного та образного мислення, розвиток слухового сприймання і формування мовлення; виправлення важких недоліків мовлення.

Теги