Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Протягом листопада поточного року в області спостерігалась стабільна цінова ситуація на овочеву продукцію

Протягом листопада поточного року в області спостерігалась стабільна цінова ситуація на овочеву продукцію

За інформацією Головного управління агропромислового розвитку обласної державної адміністрації Харківщина за обсягами виробництва овочів стабільно входить в число п’яти основних областей-виробників цієї продукції в Україні. В області налічується 350 га зрошувальних земель, на яких вирощуються овочі, в тому числі – у СФГ «Дружба» та СВК «Вітязь» Чугуївського району – відповідно 100 та 93 га, Красноградському районі – 17 га, Богодухівському районі – 11 га у ФГ «ЮГ» та Харківському районі – біля 2 га. В цілому по області налічується понад 20 овочесховищ, місткість яких на сьогодні становить понад 17,8 тис. тонн.

В т.ч. у 14 районах - Чугуївському – 8,7 тис. т, Куп’янському – 3 тис. т, Золочівському – 2 тис. Куп’янському – 1,2 тис. т, Борівському та Красноградському - по 1 тис. т, Харківському – 800 т, Первомайському - 500 т, Краснокутському – 420 т, Дергачівському – 250 т, Зміївському – 150 т, Лозівському – 135 т, Вовчанському та Кегичівському районах по 100 т.

У ФГ «Дружба» Чугуївського району у 2012 році планується ввести в дію овочесховище на 1,4 тис. тонн. Взагалі в області додатково планується до 2015 року побудувати ще 4 овочесховища загальною ємністю 2,5 тис. тонн.
На споживчому ринку Харківської області не спостерігається дефіциту будь-яких продовольчих товарів. Товарна наповненість продовольчого ринку відповідає попиту населення, а по окремих видах товарів перевищує його.
В цілому протягом листопада поточного року в області спостерігалась стабільна цінова ситуація на овочеву продукцію.

Теги