Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У фольклорній вітальні дітей навчать колядувати, робити Різдвяну зірку та щедрувальну «Козу»

У фольклорній вітальні дітей навчать колядувати, робити Різдвяну зірку та щедрувальну «Козу»

Сьогодні, на день Святого Миколая, 19 грудня у приміщенні Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62)  о 12:30 та 14:30 свої двері відкриє фольклорна вітальня „На Миколая”, присвячена зимовим святам та традиціям народного християнського календаря. Програма вітальні розрахована на дитячу аудиторію і в доступній для малечі ігровій формі з елементами інтерактивної театральної постановки познайомить з фольклором Слобожанщини. Діти матимуть змогу пограти в народні ігри, в які грали слобожанські діти 100-150 років тому: у „Дрікмана”, „Бога й чорта”, „Хрона”, „Зайчика”. Найвдаліші учасники та переможці отримають солодкі поздоровлення від Святого Миколая.

Незвичайне дитяче свято відбудеться для учнів початкових класів (з 12.30 – для найменших, з 14.30 – для більш старших). Кожній з цих груп буде представлено різні засоби презентації традиційного фольклору: через просвітницьку лекцію з елементами гри та майстер-класів та через театралізовану постановку з включенням фольклорних виступів у сюжетну канву.

Артисти не тільки виконають стародавні колядки, щедрівки а й продемонструють різдвяну атрибутику та покажуть, як вона виготовлялася та використовувалася. Наприклад, буде запропоновано прикрасити Різдвяну зірку, розмалювати морду щедрувальної „Кози” та інше.

Довідка.
Зимову концертно-розважальну програму підготували як дорослі, так і дитячі відомі аматорські колективи: фольклорний гурт „Муравський шлях” ООМЦКМ, зразковий фольклорно-етнографічний гурт „Мережка” Маріїнської гімназії № 6 м. Харкова, дитячий фольклорний ансамбль «Веселик» Харківського міського Палацу дитячої та юнацької творчості, театральна студія „Алігатор”, дитячий фольклорний ансамбль музичної школи № 5 ім. Римського-Корсакова, фольклорний гурт Харківського університету мистецтв ім. Котляревського.