Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків підготовлений до прийому команд Євро-2012 не гірше за інші міста

Харків підготовлений до прийому команд Євро-2012 не гірше за інші міста

Харків підготовлений до прийому команд Євро-2012 як мінімум не гірше, ніж інші міста, і рішення менеджерів команд про вибір бази для команди в інших містах не пов'язано з умовами, які надають харківські футбольні бази. Про це повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін під час прес-конференції. «Я не бачу ніякої трагедії в тому, що якась футбольна збірна не обрала Харків. Розмов було багато, Харків відвідало багато команд. Я не думаю, що вибір пов'язаний з тим, що місто гірше підготовлене, або умови гірші, ніж у тих містах, які вони обрали. Я думаю, справа в логістиці, адже збірна складається з ряду футболістів, які грають в різних країнах. У нас на сьогоднішній день немає такої кількості міжнародних рейсів, які дозволили б нам практично з усіх точок світу без пересадок звозити до Харкова гравців», – заявив губернатор.

За його словами, якщо менеджери збірних змінять своє рішення, Харків у будь-який момент готовий надати будь-яку з трьох баз.

«Бази все одно будуть задіяні. Команда, яка буде базуватися в іншому місті, прилітаючи на гру до Харкова, повинна мати місце для того, щоб розміститися і розім'ятися. Так чи інакше, бази будуть використані», – підкреслив Михайло Добкін.

Він зазначив, що головне завдання для області – забезпечити перебування вболівальників та сім'ї УЄФА, і ці завдання виконуються. Крім того, від цього і місто, і країна отримають істотний прибуток – буде задіяна величезна кількість об'єктів громадського харчування, готелі, сувенірні магазини, театри, кіно, музеї.