Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Розробляється пілотний проект Адміністративної реформи в Харківській області

Розробляється пілотний проект Адміністративної реформи в Харківській області

У Харківській області розробляється пілотний проект Адміністративної реформи в регіоні, який голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін має намір представити Президенту Україну Віктору Януковичу. Про це губернатор повідомив сьогодні в ході прес-конференції. За його словами, якщо ці пропозиції будуть відповідати загальній концепції адміністративного реформування країни, то в кінці квітня на Раді регіонів, яка відбудеться в Харкові, може бути підняте питання про реалізацію в області пілотного проекту.

Михайло Добкін підкреслив, що проект Адміністративної реформи в Харківській області – дуже серйозний документ, який не один рік розробляли харківські вчені. У ньому враховано всі взаємозв'язки, що існують у державних установах, починаючи від облдержадміністрації і закінчуючи медичними установи, школами та дитячими садками. Проект визначає яким чином необхідно оптимізувати кількість задіяних в управлінні людей без погіршення якості послуг, що надаються владою.

«Сьогодні заробітна плата головного спеціаліста райдержадміністрації, мерії або облдержадміністрації становить 1040 грн. На ці гроші знайти висококваліфіковані кадри дуже складно. Тому ми повинні розуміти, що у держави грошей на утримання апаратів більше не буде, і щоб платити хоча б 3 тис. грн. на місяць, необхідно скоротити кількість працюючих, та й віддача має бути зовсім іншою», – підкреслив Михайло Добкін.

Теги