Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

28 мешканців Харківщини, які отримали інвалідизацію внаслідок нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, забезпечені автомобілями

28 мешканців Харківщини, які отримали інвалідизацію внаслідок нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, забезпечені автомобілями

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма вручив ключі від автомобілів 28 людям, які отримали інвалідизацію внаслідок нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань. Також у заході взяли участь голова Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в Харківській області Валерій Предко, голова Об’єднання профспілок Харківської області Сергій Тесленко, заступник виконавчого директора організації роботодавців Харківської області Павло Князєв та начальник Головного управління праці та соціального захисту населення ХОДА Олена Захуцька.

Як зазначив Ігор Шурма, сьогодні люди отримали те, що належить їм згідно з українському законодавством. Автомобілі придбані за рахунок коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань.

«У Харківській області фактично на 100% забезпечена потреба у автомобілях тих людей, які мають трудове каліцтво. Так, протягом 2007 – 2009 рр. автомобілями забезпечено 155 інвалідів на суму майже 4,5 млн.грн. Станом на 1 грудня 2011 року в черзі на отримання або заміну автомобіля перебувало 46 інвалідів. Сьогодні автомобілі отримали 28 осіб. При чому, автомобілі отримали навіть ті люди, які стали на чергу цього року. Зараз формально на черзі залишилося 17 людей, але вони з різних причин поки що відмовились отримувати автомобілі (за станом здоров’я та з особистих міркувань). При потребі, фінансовий ресурс Фонду дозволяє забезпечити автомобілями і цих людей», - підкреслив Ігор Шурма.

Він також зазначив, що тріумвірат в особі влади, профспілок та роботодавців проводить спільну роботу в цьому напрямі, оскільки, якщо би роботодавці не відчисляли кошти, Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань не мав би коштів на придбання автомобілів.