Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ми не можемо залишити медичні установи такими, якими вони є зараз. Михайло Добкін

Ми не можемо залишити медичні установи такими, якими вони є зараз. Михайло Добкін

Сьогодні під час прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін підкреслив, що необхідність медичної реформи назрівала вже давно. За його словами, більшість медичних установ на місцях на даний момент знаходяться в такому  стані, що залишити їх у нинішньому вигляді небезпечно для здоров'я пацієнтів. Один із прикладів - дитяча поліклініка, а також стаціонар в Липцях, які розміщувалися до останнього часу в аварійних будівлях.

«У стару дитячу поліклініку в Липцях дітей водити не можна, там дах може провалитися в будь-який момент. Зараз її знесли, поставили на цьому місці дитячий майданчик, а поліклініку перевели в новий корпус. Мені розповідали, що цього робити не можна, не можна об'єднувати дитячу і дорослу медицину. Але ми об'єднали, і всі від цього тільки виграли. Те ж саме стосується і стаціонару Липецької лікарні - людей, які там лежать, після нового року будуть переводити в нову будівлю», - зазначив голова області.

За його словами, серйозною проблемою залишається недовіра людей до нових впроваджень.

«Люди не вірять, що держава може вперше за багато років звернути увагу на медицину, що установи охорони здоров'я необхідно не просто змінювати, а ставити нові. Ми скрізь намагаємося вести діалог з людьми і пояснювати, що ми не можемо залишити медичні установи такими, якими вони є зараз, цього робити не можна. Ми не маємо зараз ідеальної моделі охорони здоров'я, але в тому, що ми її покращимо, я абсолютно впевнений», - підкреслив Михайло Добкін.