Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Кожна міжрайонна лікарня в Харківській області буде обладнана всім необхідним для надання якісної медичної допомоги

Кожна міжрайонна лікарня в Харківській області буде обладнана всім необхідним для надання якісної медичної допомоги

Протягом найближчих кількох років у Харківській області закінчаться роботи з реорганізації медичної системи. У першу чергу мова йде про 10 міжрайонних лікарень, які після реконструкції зможуть надавати максимально якісну та ефективну медичну допомогу мешканцям регіону.

«Цього року будуть завершені капітальні ремонти операційних блоків у 5 районних лікарнях, наступного року ми завершимо в останніх 4 лікарнях робити подібні заходи. Паралельно там, де вже сьогодні повністю відремонтовано хірургічне відділення, ми будемо робити нові сучасні реанімаційні центри, такі ж, який сьогодні є в обласній лікарні. Вартість цих проектів дозволяє нам фінансувати все це з програми «Здоров'я Слобожанщини», там немає жодної копійки з державного бюджету », - повідомив сьогодні в ході прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін.

За його словами, третім етапом реформування системи надання медичної допомоги на місцях стане обладнання сучасних пологових центрів в кожній міжрайонної лікарні.

«Таким чином ми протягом 3 найближчих років повністю вирішимо всі проблеми, пов'язані з відсутністю можливості проведення планових та ургентних хірургічних операцій, і отримаємо можливість дуже серйозно просунутися в плані надання кваліфікованої сучасної медичної допомоги жінкам, які виношують дітей. Я думаю, що в цьому плані Харківська область нічим не буде відрізнятися від будь-якого міста, яке знаходиться в економічно розвинених європейських державах», - підкреслив голова області.