Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Добкін відкрив відділення інтенсивної терапії Харківської обласної клінічної лікарні

Михайло Добкін відкрив відділення інтенсивної терапії Харківської обласної клінічної лікарні

Сьогодні в Харківській обласній клінічній лікарні відкрито після капітального ремонту відділення інтенсивної терапії невідкладних станів. У церемонії відкриття взяли участь голова ХОДА Михайло Добкін, перший заступник міністра охорони здоров'я України Раїса Моісеєнко, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

У відділенні інтенсивної терапії протягом останніх чотирьох місяців проведено капітальний ремонт, в рамках якого проведено перепланування розташування палат та виділено палату для септичних хворих, обладнано спеціальний ізолятор для лікування хворих на правець. Загалом у відділенні встановлено 20 ліжок для хворих хірургічного та соматичного профілю та пацієнтів з гострими отруєннями. Для відділення придбано комплект медичних меблів у кожну палату, шафи для медикаментів, столи та стільці для медичного персоналу, меблі для маніпуляцій та перев’язок, встановлено 7 нових функціональних ліжок з матрацами. На ремонт відділення було витрачено з обласного бюджету близько 2 мільйонів гривень.

На ремонт операційного блоку дев’ятиповерхового корпусу було витрачено 2,7 мільйонів гривень. На даний момент операційний блок має 7 окремих сучасних операційних з можливістю проводити найскладніші операції. В рамках ремонтних робіт в приміщеннях операційного блоку повністю замінено покриття стелі, стін та підлоги, відремонтовано всю систему опалення, проведено повну заміну стояків водопостачання і каналізації з 9 поверху до підпілля лікувального корпусу. Також в приміщеннях оновлено систему електропостачання з використанням світлодіодних освітлювальних енергозберігаючих пристроїв, для забезпечення безперебійної роботи операційних у разі аварійного відключення електроенергії дві операційні обладнані автономним резервним джерелом електропостачання, завдяки чому є можливість продовжувати безперебійну роботу протягом 12 годин. Крім того, всі відремонтовані операційні обладнані сучасними кліматичними системами кондиціонування повітря, повністю оновлені також мережі киснезабезпечення.