Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відкрито Липецьке терапевтичне відділення Мерефянської центральної районної лікарні

Відкрито Липецьке терапевтичне відділення Мерефянської центральної районної лікарні

Сьогодні урочисто відкрито новозбудоване Липецьке терапевтичне відділення Мереф`янської центральної районної лікарні Харківського району. В церемонії відкриття взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, перший заступник міністра охорони здоров'я України Раїса Моісеєнко, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, народні депутати України Дмитро Святаш і Дмитро Шенцев. «Після довгих років будівництва, зупинок і всіляких складнощів, які виникали ще з часів Радянського Союзу, сьогодні ми відкриваємо цю нову лікарню. До Нового року вона вже буде працювати на повну потужність. У ній створені умови для роботи лікарів і якісного обслуговування пацієнтів. Харківщина хоч і не увійшла до числа областей, де реалізуються пілотні проекти реформування медицини, але ми своїми силами наближаємо якісну медицину до населення області», – заявив глава області. Він підкреслив, що лікарня оснащена найсучаснішим обладнанням і по створених умов не поступається харківським медичним установам.

Губернатор оглянув діагностичний підрозділ лікарні, зокрема рентгенологічний кабінет, де встановлено сучасний цифровий рентген-апаратом на 2 робочих місця, кабінети ультразвукової та функціональної діагностики, фізіотерапевтичне відділення, стоматологічний кабінет, кабінети невідкладної та швидкої медичної допомоги. Він подякував усім, хто тією чи іншою мірою брав участь в будівництві терапевтичного відділення.

Також Михайло Добкін від імені Президента України Віктора Януковича вручив завідувачці Липецьким терапевтичним відділенням Мереф`янської ЦРЛ Світлані Пересаді сертифікат, ключі та технічний паспорт від автомобілю швидкої медичної допомоги.

Довідка.
Липецьке терапевтичне відділення Мерефянської центральної районної лікарні надає медичну допомогу мешканцям населених пунктів Харківського району – сіл та селищ Липці, Перемога, Тернова, Веселе, Нескучне, Стрілече, Глибоке, Борисівка, Лук`янці, Пильне, Борщова та обслуговує 14 625 населення.
Старі приміщення колишньої дільничної лікарні були побудовані у 1900 році і у 1988 році були визначені як аварійні, тому було розпочато будівництво терапевтичного корпусу на 40 ліжок цілодобового перебування та 20 ліжок денного стаціонару. В новій будівлі також розташовані кабінети гінеколога, стоматолога та ультразвукової діагностики, а також лабораторія, фізіотерапевтичний підрозділ і рентген-кабінет із сучасним цифровим рентген-апаратом на 2 робочих місця. Основний поліклінічний прийом на 170 відвідувань у зміну буде здійснюватись в приміщенні існуючої поліклініки.
З
агальна вартість будівництва терапевтичного корпусу склала 22 455,4 тис. грн., на оснащення Липецької дільничної лікарні було витрачено 4 745,5 тис. грн.