Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відбувся урочистий прийом з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС (доповнено)

Відбувся урочистий прийом з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС  (доповнено)

З нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС відбувся урочистий прийом. В ньому взяли участь голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін та голова Харківської обласної ради Сергій Чернов. Учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, активісти чорнобильського руху Харківщини були нагороджені  Грамотою Верховної Ради України та почесними нагородами Харківської облдержадміністрації та Харківської обласної ради.

«Сьогодні в економічно скрутні часи, через складні процеси ми все одно приходимо до відновлення соціальної справедливості. І для мене найголовніше в таких ситуаціях не говорити і не обіцяти того, чого ніколи не можна буде зробити ні за допомогою держави, ні за допомогою області.
Я хочу побажати, щоб економічні можливості нашої держави зросли настільки, щоб стали відповідні вимогам людей, які віддали частину свого здоров'я, відгукнувшись на заклик держави, і вирушили на роботу в Чорнобиль у найстрашніші роки.

Хочу побажати всім нам можливості і вміння в будь-якій ситуації продовжувати вести діалог. Не думаю, що може бути якось інакше. Зі свого боку я обіцяю всіляку підтримку. Все що буде в рамках компетенції і можливості облдержадміністрації буде зроблено», - запевнив Михайло Добкін.

Довідка.
14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. У ліквідації катастрофи на ЧАЕС брали участь більше 650 тисяч людей з усього Радянського Союзу, з яких більше половини представляли тодішню УРСР.
В Харківській області проживає більше 24-х тисяч громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, з них 12694 чол. – учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, з яких 5418 чол. мають інвалідність пов’язану з аварією на Чорнобильській АЕС.
1102 сім’ї отримують пільги внаслідок втрати годувальника із числа учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, смерть яких пов`язана з аварією.