Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині вшанували пам'ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС

На Харківщині вшанували пам'ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Сьогодні з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС відбулася церемонія покладання квітів до Меморіального знаку чорнобильцям у Молодіжному парку Харкова. У заході взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, заступник голови Харківської міської ради з охорони здоров’я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Губан, заступник голови облдержадміністрації Ігор Шурма, заступник голови облдержадміністрації Євген Савін, перший заступник голови облради Олена Олешко, Генеральний Консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат, Генеральний консул Росії в Харкові Всеволод Філіпп та голова Харківської обласної організації «Союз Чорнобиль України» Анатолій Вінник.

Також пам’ять ліквідаторів вшанували представники громадських організацій Харківщини, ветерани-чорнобильці та духовенство. Священики Харківської єпархії УПЦ відслужили панахиду за рятівниками та пожежниками, що загинули внаслідок ліквідації Чорнобильської аварії.

Довідка. 26 квітня 1986 відбулася одна з найбільших надзвичайних ситуацій на атомних електростанціях - аварія на Чорнобильській АЕС (ЧАЕС). 10 листопада 2006 Указом Президента України № 945/200614 була заснована пам'ятна дата - День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, який щорічно відзначається 14 грудня.