Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Нагороджено переможців V обласного конкурсу на кращий літературний твір імені О. С. Масельського

Нагороджено переможців V обласного конкурсу на кращий літературний твір імені О. С. Масельського

Сьогодні у Валках в ліцеї ім. Масельського відбулася урочиста церемонія нагородження переможців V обласного конкурсу на кращий літературний твір імені О. С. Масельського. У ній взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін та голова Харківської облради Сергій Чернов. Дипломами та преміями конкурсу в номінації «Поезія» нагороджені: за I місце - Лариса Вировець, II місце - Ірина Скриннікова, III місце - Тетяна Очеретянова, дипломанти Олександра Чорна та Володимир Стальний. За II місце в номінації «Драматургія» за п'єси «Добрий ангел» і «Квартира на халяву» нагороджена Ольга Тарасова, дипломант - Віталій Водолажський за першу частину трилогії «Збритий вус» і водевіль «Дванадцять апостолів».

У номінації «Проза» I місце виборола Юлія Шевченко (Юлія Ілюха) з новелою «Сірий», II місце - Людмила Рибалко з повістю «Дебютний репортаж», III місце - Олександр Малій з оповіданням «Договір зі смертю». Дипломанти Зоя Скіпіна та Інна Гуріна. I місце в номінації «Публіцистика» дісталося Андрію Краснящих за історичний нарис «Письменники в Харкові», II місце - Артему Левченко за уривок публіцистичного роману «Місто ратної слави», III місце - Петру Джерелянскому (Юрій Величко) за збірку есе «З театрального літопису», дипломант - Наталія Бабич за уривок з книги« Копенгаген-Владивосток».

У номінації «Майстер слова» переможцем стала Люцина Хворост, яка представила на суд журі інтерв'ю з Василем Боровим. Також журі конкурсу відзначило роботи учнів Наталії Лугової, 1995 р.н. (Збірка оповідань "По дорозі з минулого в майбутнє ..." (Життєві фрески. Почуття), Вікторії Солових, 1996 р.н. (Уривок з повісті "Пригоди Стівена Стекчіналса") і Тетяни Козлової, 1996 р.н. (збірка "Злилися долі слобожанців в одну ...").

Обласний конкурс ім. О.С. Масельського на кращий літературний твір заснований в 2007 році з метою вшанувати пам'ять Олександра Масельського, залучити широке коло громадськості до участі в культурному житті регіону, створити середовище для самореалізації творчої особистості та сприяти розвитку літературного процесу в Харківському регіоні.