Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До 2020 року в Харкові планують побудувати 5 станцій метрополітену

До 2020 року в Харкові планують побудувати 5 станцій метрополітену

Як зазначив перший заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Валентин Дулуб, зараз на розгляді Верховної Ради України знаходиться законопроект «Про метрополітени». Його ухвалення дозволить визначити будівництво і розвиток метрополітенів одним з найважливіших об'єктів, які потребують державної підтримки.

«Зараз депутати обласної ради планують підготувати листи та звернення до Верховної ради, щоб та ухвалила Закон України «Про метрополітени». Тому що потрібно ухвалити державну Програму розвитку метрополітенів на період 2012-2020 років, яка зараз перебуває в стадії розробки та розгляду. Але перед цим необхідно ухвалити Закон «Про метрополітени». Це дасть можливість в подальшому вирішувати питання фінансування Програми розвитку метрополітенів. Якщо програму затвердять, то щорічно будуть закладатися кошти на кожен регіон, в якому ведеться будівництво метро в обов'язковому порядку. Тому що буде програма, яка підлягатиме обов'язковому виконанню. Тому що вона набуде сили Закону України», - сказав Валентин Дулуб.

Довідка. Проектом Програми розвитку метрополітенів в м. Харкові до 2020 року передбачено будівництво і введення в експлуатацію п'яти станцій, одного електродепо, початок будівництва кільцевої четвертої лінії метрополітену. Потреба в коштах на ці цілі складає 5,50 млрд. грн., що дозволить вводити в експлуатацію одну станцію метрополітену кожні два роки.