Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відбулася прем'єра концертної програми Великого Слобожанського ансамблю пісні і танцю

Відбулася прем'єра концертної програми Великого Слобожанського ансамблю пісні і танцю

У  Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М.В. Лисенка відбулася прем'єра концертної програми Великого Слобожанського ансамблю пісні і танцю, створеного з ініціативи губернатора області Михайла Добкіна. Концерт тривав 1,5 години і був приурочений до Дня місцевого самоврядування в Україні, який відзначається 7 грудня. До програми концерту увійшли вокально-хореографічна композиція "Поклик весни", вокально-хореографічна сюїта "Буде весілля" і "Вітання Із України".

На прем'єрі були присутні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської облради Сергій Чернов, Харківський міський голова Геннадій Кернес, народний депутат України Валерій Писаренко, представники органів місцевого самоврядування, жителі міста та області.

Довідка. Великий Слобожанський ансамбль пісні і танцю був створений в березні 2011 року за проектом голови облдержадміністрації Михайла Добкіна. У його складі близько 100 артистів. Презентація ансамблю відбулася 7 травня під час урочистих заходів, присвячених 90-річчю Митрополита Харківського і Богодухівського Никодима, а 9 травня харків'яни та гості міста мали можливість познайомитися з ансамблем на святковому концерті, присвяченому 66-й річниці Великої Перемоги.

Також Великий Слобожанський ансамбль пісні і танцю був учасником урочистих заходів, присвячених 20-річчю Незалежності України, що відбулися 24 серпня в Харківській області, етнофестивалі «Печенізьке поле» 10 вересня, і безлічі інших урочистих заходів. 17 - 21 листопада 2011 Колектив брав участь у Днях культури України в Ізраїлі з програмою, яка відобразила музичне і танцювальне мистецтво різних регіонів України.

У складі ансамблю працюють танцювальна, оркестрова та хорова групи. Очолюють колектив відомі фахівці галузі мистецтва Харківщини: художній керівник та головний балетмейстер ансамблю – Борис Колногузенко, керівник оркестру – Андрій Стрілець, хормейстер – Михайло Когутич.