Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Прийом робіт на IV фестиваль «Харьковская сирень» розпочнеться з 15 грудня

Прийом робіт на IV фестиваль «Харьковская сирень» розпочнеться з 15 грудня

Прийом робіт на IV фестиваль «Харьковская сирень» розпочнеться з 15 грудня. Про це повідомила начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова оргкомітету фестивалю Вікторія Маренич. За її словами, в даний час вирішується, хто з французької гілки «Харьковской сирени» зможе відвідати Харків у травні, на сьогоднішній день є 2 кандидатури. Крім того, буде укрупнено представництво на фестивалі української гілки кінематографу.

«Також на IV фестивалі працюватиме секція, присвячена пам'яті нашої землячки Людмили Марківни Гурченко. Ми працюємо над тим, щоб запросити людей, які разом з нею працювали. У нас на сьогоднішній день є підтвердження від Олександра Михайлова, який знімався разом з нею у відомому фільмі «Любов і голуби». Це блискучий актор і блискучий оратор, зустріч з ним принесе багато цікавого харків'янам», – повідомила Вікторія Маренич.

Вона зазначила, що оскільки Харків – місто, що приймає Євро-2012, одна із секцій фестивалю буде присвячена спортивній журналістиці. Також буде продовжена добра традиція встановлення меморіальних дошок у тих місцях, де жили і творили люди, пов'язані з історією харківського кіно.

«Я дуже вдячна Мілен Демонжо за те, що вона виявилася дуже хорошою дочкою і записала всі спогади своєї матері. Таким чином народилася книга «Харьковская сирень», яка потім втілилася в кінофестиваль», – підкреслила Вікторія Маренич.