Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові планують відкрити виставку фотографій одного з перших кінематографістів Російської імперії Альфреда Федецького

У Харкові планують відкрити виставку фотографій одного з перших кінематографістів Російської імперії Альфреда Федецького

Про це біля будівлі Харківської обласної філармонії після урочистого покладання квітів до пам'ятної дошки видатному фотографу, одному з перших кінематографістів Російської імперії Альфреду Федецькому з нагоди 115-ї річниці з проведення в Харкові першого кіносеансу сказав кінокритик, член журі кінофестивалю «Харьковская сирень» Володимир Миславський.

«До мене в руки зараз потрапляють все нові і нові матеріали про Альфреда Федецького. На його батьківщині в архіві міста Житомир йдуть посилені пошуки. Сподіваюся, що вони завершаться успіхом. Ми зможемо уточнити точну дату його народження та більше дізнатися про його сім'ю. Також моя колекція з фотографічної спадщини постійно поповнюється новими фотографіями. Тому, я вважаю, що у нас є всі можливості для того, щоб організувати нову виставку або перевидати новий альбом Альфреда Федецького", - зазначив Володимир Миславський.

Довідка. Альфред Федецький - відомий російський фотограф, один з перших кінематографістів Російської імперії. Зняв перший російський кінофільм.  Перший публічний кіносеанс якого відбувся в 1896 році в Харкові.