Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З 2012 року на Харківщині буде жорстко контролюватись містобудівна діяльність

З 2012 року на Харківщині буде жорстко контролюватись містобудівна діяльність

«У цьому році набув чинності Закон України «Про регулювання містобудівної діяльності». Він повністю змінює усі взаємовідносини забудовників, інвесторів і держави у містобудівній сфері. Він спрощує багато процедурних питань. Проте, разом з цим вимагає введення нового порядку, пов’язаного з оновленням містобудівної документації і появи такого терміну як «містобудівний кадастр», - зазначив у ході селекторної наради обласної державної адміністрації начальник управління містобудування та архітектури ХОДА Михайло Рабінович.

За його словами, це дасть можливість визначати де саме можна будувати житло, промислові або сільські об’єкти. Жодні роботи з будівництва не можна починати без наявності відповідної документації. З нового року це правило буде жорстко контролюватися. Єдиними даними для проектування будівництва сьогодні буде один документ. Зараз він готується управлінням містобудування та архітектури ХОДА – це містобудівні умови та обмеження.

«На сьогодні лише декілька районів з усієї області визначилися з об’ємом коштів на оформлення документації на 2012 рік. Це Чугуївський, Харківський, Лозова, Первомайський та смт Печеніги», - додав Михайло Рабінович.