Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Проблеми з виплатами пенсій чорнобильцям - це питання недосконалого українського законодавства

Проблеми з виплатами пенсій чорнобильцям - це питання недосконалого українського законодавства

«Проблеми з виплатами пенсій чорнобильцям - це питання недосконалого українського законодавства. Людям дали можливість законно обійти закони і нарахувати собі величезні пенсії. На жаль, тільки у нас в державі таке ще можливо», – зазначив голова ХОДА Михайло Добкін під час традиційної зустрічі з представниками місцевих та регіональних ЗМІ «Чай з губернатором».

Михайло Добкін також підкреслив, що ні для кого не секрет, що поряд з чорнобильськими організаціями з'являлися юридичні компанії, які бралися за вирішення судових суперечок і гарантували, що виграють їх в обмін на 30-50% відсуджених сум, тому сьогодні ламається ще і величезний бізнес.

За словами голови ХОДА, для виплати чорнобильцям пенсій, які призначені за рішеннями судів, Харківської області необхідно 230 млн. грн. на рік, а в цілому по країні ця сума становить 5-6 млрд. грн.

«Ніхто не збирається економити гроші, які виплачуються чорнобильцям. Існує єдине бажання - навести порядок і ліквідувати соціальну несправедливість, адже багато людей, які працювали пліч-о-пліч на ліквідації аварії, сьогодні отримують різну пенсію. Один – 25 тис.грн., інший – 1,5 тис.грн.

Кабмін провів всі необхідні розрахунки і визначив чіткі параметри пенсій. З 1 січня 2012 р. інваліди-чорнобильці I групи будуть отримувати пенсію понад 5 тис. грн., II групи – близько 5 тис. грн. і III групи - близько 4,5 тис. грн. Таким чином, переважна кількість людей будуть отримувати гідні пенсії», – підкреслив Михайло Добкін.