Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Від задекларованих положень наша країна переходить до реального затвердження незалежності

Від задекларованих положень наша країна переходить до реального затвердження незалежності

Круглий стіл, присвячений 20-й річниці референдуму 1 грудня 1991 року щодо проголошення державної незалежності України відбувся сьогодні в Харківському регіональному інституті державного управління НАДУ при Президентові України. В його роботі взяли участь начальник управління внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Харківської облдержадміністрації Володимир Зінченко, перший заступник директора Харківського регіонального інституту державного управління НАДУ при Президентові України Олег Амосов, заступник директора інституту Володимир Нікітін, провідні фахівці, спеціалісти з історії України.

«Сьогодні від задекларованих положень наша країна переходить до реального затвердження незалежності, в тому числі і на міжнародній арені. Ми підбиваємо підсумки 20-річного періода існування незалежної держави і відкриваємо нову сторінку розвитку України. Час популістських гасел, політичних демагогів відходить у минуле. Настав час тих, хто може і повинен працювати», - зазначив у своєму виступі Володимир Зінченко.

Довідка. 

У 1991 році за незалежність України проголосувало 90,32% учасників референдуму. Його рішення дозволило Україні затвердитися на міжнародній арені як легітимна незалежна держава - до кінця 1991 року її визнали більше 40 держав.