Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Одна з причин недостатньо високого індексу зростання промислової продукції на Харківщині - ситуація в машинобудуванні

Одна з причин недостатньо високого індексу зростання промислової продукції на Харківщині - ситуація в машинобудуванні

Заступник голови ХОДА Юрій Сапронов назвав три причини, за якими індекс зростання промислової продукції на Харківщині нижче всеукраїнського показника. «Одна з них - це наявність у нашій області високої статистичної бази минулого року, але поглиблення в цю причину-це розмови для бідних, ми знаємо як і це подолати. Інша причина набагато більш об'єктивна - зниження обсягів виробництва на 6,7% у провідній галузі - виробництві харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів через підвищення акцизу на сигарети. Ця галузь в обсягах реалізації всієї промислової продукції займає майже 26%, а в самій галузі питома вага підприємства "Філіп Морріс" займає 34%. Крім того, через підвищення акцизу на 60% скорочено випуск лікеро-горілчаних виробів», - заявив віце-губернатор.

Третьою причиною, як зазначив Юрій Сапронов, є ситуація в машинобудуванні, коли на Харківщині зосереджено більшість підприємств машинобудування оборонно-промислового комплексу колишнього СРСР, значна частина з яких знаходяться в складному економічно-фінансовому становищі, яке посилюється з-за недостатньої уваги центральних органів влади, у сфері управління яких перебувають ці підприємства.

«В цілому галузь протягом року демонструє стабільно високі темпи зростання, за 10 місяців - майже на 21%. Стан справ на ХАЗі, заводі Шевченка, заводі Малишева та інших державних підприємств знаходиться під постійним особистим контролем губернатора, але кардинально, без допомоги держави і конкретно Укроборонпрому, її не вирішити», - підкреслив заступник губернатора.

Теги