Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Містобудівний кадастр – це один з головних документів, без якого вести будь-яке будівництво неможливо

Містобудівний кадастр – це один з головних документів, без якого вести будь-яке будівництво неможливо

На сьогоднішній день містобудівний кадастр – це один з головних документів, без якого вести будь-яке будівництво неможливо. Про це заявив в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, звертаючись до голів районних адміністрацій, обласних рад і мерів міст. «Ви повинні чітко розуміти, що якщо ця робота не буде проведена, жодна будівля, жодна споруда, жоден проект не можна буде затвердити. Якщо хтось думає, що це пов'язано лише з бізнесом, то глибоко помиляється. Ви не побудуєте жодного дитячого садка, жодної школи, жодного соціального об'єкта», – підкреслив він.

За словами першого заступника голови Харківської облдержадміністрації Валентина Дулуба, аналіз показує, що містобудівна документація на місцевому рівні, а саме – генеральні плани міст, селищ і сіл, – на сьогоднішній день застаріла і не відповідає соціально-економічним вимогам. В даний час з 27 схем планування територій районів 24 схеми вимагають оновлення, 3 – розробки заново.

За інформацією Валентина Дулуба, на фінансування робіт з оновлення та розробки містобудівної документації в Харківській області необхідно приблизно 323 млн. грн., у тому числі – 115 млн. грн. на розробку документації і 208 млн. грн. – на оновлення картографічних матеріалів.

«Враховуючи недостатність обсягу фінансування виконання цих робіт із місцевих бюджетів, облдержадміністрація підготувала головному розпоряднику коштів Мінрегіонбуду пропозицію передбачити фінансування на першочергові заходи з розробки містобудівної документації у розмірі 15 млн. 692 тис. грн. Але незалежно від того, чи будуть виділені ці кошти, необхідно закладати кошти на цю роботу в місцевих бюджетах», – підбив підсумок перший заступник губернатора.