Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Весь меланж буде вивезений з Шевченківського району до початку Євро-2012

Весь меланж буде вивезений з Шевченківського району до початку Євро-2012

Як повідомив сьогодні на прес-конференції начальник головного управління з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації Володимир Росоха, сьогодні на території Шевченківського району знаходиться понад 5 тисяч тонн меланжу. Скільки потрібно грошей на утилізацію ракетного палива залежить від декількох причин, зокрема від того, куди воно буде вивозитися.

«На сьогоднішній день для проведення заходів з утилізації меланжу в/ч А-2136 вже отримані 1,5 млн. грн. від Міністерства оборони України. За ці кошти в грудні 2011 року на територію Російської Федерації залізничним транспортом повинно бути вивезено 1,5 тисячі тонн меланжу. Також існує попередня домовленість, що частина палива буде вивозитися в Польщу. Паливо, що залишається відповідно до зобов'язань Міністерства оборони України має бути утилізовано до травня 2012 року», - повідомив Володимир Росоха.

Довідка:
Меланж - це високотоксичний окислювач палива для ракет середньої та малої дальності. Являє собою концентровану азотну кислоту (не менше 74) . Легколетюча сполука червоного чи жовтого кольору. Навіть незначне потрапляння меланжу в атмосферу призводить до серйозних і необоротних наслідків для живого організму. Гранично допустима концентрація - 0,005 мг/ л. Тривале перебування в хмарі меланжу без костюма хімічного захисту гарантовано призводить до летального результату.
 

Теги