Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юрій Сапронов поінформував про підготовку дорожньо-транспортної інфраструктури регіону до чемпіонату Євро-2012

Юрій Сапронов поінформував про підготовку дорожньо-транспортної інфраструктури регіону до чемпіонату Євро-2012

В ході Спільного засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області заступник губернатора Юрій Сапронов поінформував про підготовку дорожньо-транспортної інфраструктури регіону до чемпіонату Євро-2012. «Головною транспортною артерією,що буде приймати учасників, гостей і вболівальників чемпіонату, стане«Міжнародний аеропорт «Харків». Сьогодні за участю віце-прем'єр-міністра України Бориса Колесникова була відкрита злітно-посадкова смуга. У вересні був відкритий реконструйований термінал для обслуговування VIP пасажирів. Практично в стадії закінчення знаходяться роботи з монтажу тимчасового пасажирського терміналу, згідно графіка ведеться будівництво аеродромно-диспетчерської вежі», - повідомив він.

Як зазначив Юрій Сапронов, великий обсяг робіт ведеться також з підготовки Південної залізниці: впровадження швидкісного руху пасажирських поїздів, придбання рухомого складу, ремонту та реконструкції вокзалів і залізничних платформ.
«Всього в розвиток залізничного транспорту вже вкладено понад 940 млн.грн. власних коштів «Південної залізниці», - підкреслив віце-губернатор.
Також він зазначив, що отримала подальший розвиток мережа автомобільних доріг загальнодержавного значення. Зокрема, здана в експлуатацію автодорога Харків-Щербаківка протяжністю 28,5 км, що зв'язує Харків з Російською Федерацією; ведеться поточний ремонт дороги Київ-Харків-Довжанський та мосту через р.Сіверський Донець в м. Чугуєві.