Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області планується ввести містобудівний кадастр

У Харківській області планується ввести містобудівний кадастр

Питання введення містобудівного кадастру розглядалося на розширеному засіданні Кабінету Міністрів України 17 серпня 2011 року, і було дано доручення всім регіонам забезпечити його створення і функціонування. Про це повідомив сьогодні в ході спільного засідання колегії ХОДА та зборів адміністративно-господарського активу області перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

За його словами, в Харківській області в одній з перших в Україні створено відділ Містобудівного кадастру в управлінні містобудування та архітектури облдержадміністрації, який забезпечує збір і обробку інформації, проводить аналітичну роботу для прогнозування розвитку території регіону.

«Містобудівний кадастр – це інформаційна система, що містить дані про елементи території та об'єкти міського середовища, їх правовий і господарський статус, екологічну та інженерно-геологічну ситуацію, інженерно-комунікаційні, транспортні, енергетичні та інші мережі, їх просторове розміщення та технічні характеристики. Містобудівний кадастр є складовою частиною державної системи кадастрової документації, яка вміщує відомості про земельні, водні, лісові та інші ресурси», – підкреслив Валентин Дулуб.

Він зазначив, що створення містобудівного кадастру є дуже важливим завданням, оскільки починаючи з 2012 року без нової документації неможливо буде ухвалення рішень із земельних питань.

Теги