Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Організація медичної допомоги на стадіоні «Металіст» концептуально та принципово відповідає вимогам УЄФА

Організація медичної допомоги на стадіоні «Металіст» концептуально та принципово відповідає вимогам УЄФА

За попередніми висновками експертів, організація медичної допомоги на стадіоні «Металіст» концептуально та принципово відповідає вимогам УЄФА. Про це в ході спільного засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. За його словами, У ході перевірки також відзначено повну готовність до медичного обслуговування європейського футбольного турніру КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня – Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».

Крім того, експерти зазначили, що у КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня – Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» та КЗОЗ «Харківська міська клінічна лікарня швидкої та невідкладної медичної допомоги ім. проф. О.І. Мєщанінова» створені усі умови для проведення діагностичних обстежень відповідно до затверджених протоколів надання медичної допомоги.

За розрахунками медичних експертів, у разі виникнення надзвичайної ситуації на стадіоні «Металіст» одночасно можуть отримати травми від 800 до 1000 вболівальників, які будуть потребувати надання медичної допомоги у визначених закладах охорони здоров’я. У цьому випадку, основний тягар по своєчасному наданню медичної допомоги буде покладено на приймальні відділення, організація роботи яких визначена в основних вимогах УЕФА.

За словами Ігоря Шурми, перевірка показала, до цього часу не створені відповідні умови по наданню медичної допомоги в КЗОЗ «Харківська міська клінічна багатопрофільна лікарня № 17». Так, запланована повна реконструкція приймального відділення, однак протягом тривалого часу суттєвих змін в проведенні капітального ремонту не відбулося. Графіки проведення та закінчення ремонтних робіт керівництвом лікарні представникам УЄФА не надані.

У КЗОЗ «Харківська міська клінічна лікарня швидкої та невідкладної медичної допомоги ім. проф. О.І. Мєщанінова» на даний час розгорнуто будівництво другого приймального відділення, яке планується об’єднати з діючим, а також проводяться ремонтні роботи по створенню відповідних умов для надання медичної допомоги відповідно до вимог УЄФА. Графіки проведення та закінчення ремонтних робіт також керівництвом лікарні представникам УЄФА не надані. У лікарні створені належні умови надання медичної допомоги тільки в опіковому, операційному, реанімаційному та щелепно-лицьовому відділеннях. У той же час в основних відділеннях, які можуть бути задіяні при наданні медичної допомоги хірургічного та травматологічного профілів, ремонтні роботи не розпочиналися.