Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харківській області батьки-вихователі та прийомні родини мають значно менше проблем, ніж їх колеги в інших регіонах України

В Харківській області батьки-вихователі та прийомні родини мають значно менше проблем, ніж їх колеги в інших регіонах України

«У Харківській області батьки-вихователі та прийомні родини мають набагато менше проблем, ніж їх колеги у всіх 16 областях, які я відвідав раніше. Це говорить про ефективну роботу служб у справах дітей та органів опіки та піклування. На щастя, багато проблем, про які говорили в інших областях, заперечувалися прийомними батьками в Харківській області. Це стосується дискримінації, затримок у фінансуванні, уваги з боку влади та спеціальних органів, медичного забезпечення», - зазначив сьогодні на прес-конференції Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко.

За його словами, серед проблемних питань, які піднімалися під час зустрічі з батьками вихователями та прийомними родинами Харківщини, називалася доступність пільг, які передбачені законодавством для прийомних та багатодітних сімей. Зокрема, це стосуються пільг на проїзд у транспорті, забезпечення ліками, оздоровлення тощо.

«На жаль, кожен район, кожне місто по-своєму трактує те, що є в повноваженнях місцевих органів влади. Це проблема загальноукраїнська. З цього приводу я готую матеріали для Президента України щодо виконання в повному обсязі законодавства по відношенню до багатодітних родин та прийомних сімей, зокрема, щоб цілий ряд питань був врахований у державному бюджеті 2012 року. Наше завдання, щоб усі передбачені законодавством пільги виконувались», - підкреслив Юрій Павленко.