Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківський перинатальний центр буде показовим для всієї України

Харківський перинатальний центр буде показовим для всієї України

Харківський регіональний перинатальний центр, який створюється в рамках Національного проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства та дитинства», буде показовим для всієї України. Про це у коментарі УКРІНФОРМу заявив керівник Національного проекту «Нове життя» Віктор Сірман. За його словами, проект орієнтований на створення в кожній області перинатального центру. «На сьогоднішній день ми створюємо умови для того, щоб всі жителі області мали можливості отримати повний цикл медичної допомоги в області материнства і дитинства, починаючи з першого, другого і третього рівнів. Таким чином, створення перинатального центру на третьому рівні – фактично завершальний етап комплексу перетворень в регіоні», - зазначив Віктор Сірман.

На думку Віктора Сірмана, Харківська область докорінно вирізняється від інших регіонів, тому що на сьогоднішній день тут готова модель регіоналізації перинатальної допомоги. «Саме завдяки зусиллям обласної влади і координації на національному рівні з нашою проектною групою нам вдалося в максимально стислі терміни створити саму модель надання медичної допомоги», - зазначає керівник проекту.

Він впевнений, що харківський перинатальний центр буде показовий. В рамках міжнародного проекту «Здоров’я матері і дитини» до Харкова вже запрошені міжнародні та сертифіковані українські тренери. З часом саме харківський центр стане одним із тренінг-центрів, де готуватимуть майбутніх перинатологів. Навчальний центр зможе обслуговувати не тільки харківський регіон, а й дотичні області.

За словами Віктора Сірмана, у Харкові правильно підібрано майданчик для перинатального центру – це обласна клінічна лікарня. Тобто жінки і діти матимуть можливість користуватися всіма послугами багатопрофільної лікарні. До того ж, близькість медичного університету і профільних кафедр наближає науку до практики.

Підбиваючи підсумок, керівник національного проекту зазначив, що створення перинатального центру – єдиний шлях впорядкування процесів, пов’язаних з материнськими перинатальними втратами. «Це серйозні інвестиції в майбутнє. Завдяки Президенту України Віктору Януковичу, який ініціював проект «Нове життя», охорона материнства і дитинства виведена в ряд національних пріоритетів»,- вважає Віктор Сірман.