Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Лікувальним установам України необхідно надати автономію в розпорядженні фінансовими коштами

Лікувальним установам України необхідно надати автономію в розпорядженні фінансовими коштами

«Загальний шлях реалізації медичної реформи обраний, і він допускає відхилення в плані регіональної специфіки. Мені здається, що завдання кожного регіону – показати щось своє цікаве, що потім могло б бути використане іншими», – зазначила перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова. За її словами, в усіх реформах, у тому числі у розбудові системи охорони здоров'я, завжди присутня регіональна специфіка, тому що кожен може вирішувати проблему якимось своїм особливим шляхом. У той же час, більшість підходів загальні.

Ірина Акімова повідомила, що мала розмову з головою Харківської облдержадміністрації Михайлом Добкіним, який зазначив, що правильним кроком була б автономія лікувального закладу в розпорядженні фінансовими коштами, оскільки це дозволило б виділити додаткові кошти для матеріального заохочення лікарів без збільшення загальних ресурсів, які зараз йдуть на регіональні бюджети.

Перший заступник Глави Адміністрації Президента України заявила, що підтримує цю ініціативу. «Ця ініціатива висувається багатьма регіонами, це і є той загальний підхід, який обов'язково потрібно впроваджувати», – підкреслила вона.