Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ірина Акімова надає великого значення безпеці лікарів швидкої та невідкладної допомоги

Ірина Акімова надає великого значення безпеці лікарів швидкої та невідкладної допомоги

В ході огляду Центральної диспетчерської служби швидкої медичної допомоги КЗОЗ «Харківська міська клінічна лікарня швидкої та невідкладної медичної допомоги імені проф. О.І. Мещанінова» перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова висловила стурбованість питаннями безпеки лікарів швидкої та невідкладної допомоги. Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін повідомив, що для зниження можливої ​​загрози життю і діяльності медичних працівників всі бригади швидкої допомоги оснащені «тривожною кнопкою», а життя всіх лікарів застраховане.

Перший заступник Глави Адміністрації Президента України також звернула увагу на складність аналізу інформації, якою оперує Диспетчерська служба. Зокрема, вся пов'язана з роботою машини швидкої допомоги інформація зберігається в комп'ютерній базі – весь маршрут руху бригади містом та історія дзвінків. На день в Диспетчерську надходить близько 1 тисячі дзвінків.

Також Ірина Акімова зацікавилася системою управління роботою швидкої допомоги в області. Михайло Добкін повідомив, що є деякі відмінності в обробці системи викликів швидкої допомоги в місті і сільській місцевості. Велику роль відіграє те, що в населених пунктах районів області працюють фельдшерсько-акушерські пункти, на які покладається завдання надання первинної допомоги населенню. За словами губернатора, використання ряду технічних нововведень дозволяє економити час і бюджетні гроші.

Зокрема за допомогою системи дистанційної передачі «Телекард» електрокардіограми передаються в стаціонарну установу до Харкова, де фахівці ухвалюють рішення про негайну госпіталізацію або про надання медичної допомоги на місці.