Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юнкори відвідали Харківський гуманітарний університет «Народна українська академія»

Юнкори відвідали Харківський гуманітарний університет «Народна українська академія»

У рамках четвертого заняття Школи юного журналіста перед майбутніми акулами пера гостинно відкрив двері Харківський гуманітарний університет «Народна українська академія». Тут юнкори відвідали перший в Україні Центр російської культури, познайомилися з роботою Інформаційно-освітнього центру НУА і побували на екскурсії у віртуальній філії «Російського музею».

У рамках науково-дослідного проекту «200-річчя Бородінської битви: Україна пам'ятає» слухачі Школи юних журналістів дізналися про події Вітчизняної війни 1812 року, ознайомилися з роботами художників, літературою та архітектурою цього періоду.

Довідка. «Російський музей: віртуальна філія» - це міжрегіональний і міжнародний проект, який втілює ідею доступності найбільшої в Росії колекції російського мистецтва найширшій аудиторії за межами Санкт-Петербурга.

Віртуальна філія - своєрідний електронний аналог колекції Російського музею, який володіє найбільшим зібранням російського мистецтва і є одним з провідних центрів художньої культури в світі. Колекція музею (більше 400 тисяч експонатів) дозволяє представити не тільки історію російського образотворчого мистецтва, а й історію російської культури, історію Росії в художніх образах в контексті загальносвітових культури та історії.