Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська облдержадміністрація та Національна академія медичних наук України підпишуть договір про партнерство

Харківська облдержадміністрація та Національна академія медичних наук України підпишуть договір про партнерство

В січні-лютому 2012 року планується підписати договір про партнерство між Харківською облдержадміністрацією та Національною академією медичних наук України. Про це сьогодні на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. «Я впевнений, що підписання цієї угоди стане початком великої співпраці між практичною охороною здоров’я Харківщини та Національною академією медичних наук України», - підкреслив заступник голови облдержадміністрації.

За словами Ігоря Шурми, в Харківській області вже реалізується 5 спільних програм між ХОДА та Інститутами НАМН, які започатковані у 2010-2011 рр. і будуть продовжені у 2012 році. Зокрема, Інститут загальної невідкладної хірургії проводить операції дітям з вродженими вадами серця. За рахунок обласного бюджету закуплені розхідні матеріали, 2 апарати ультразвукової діагностики з кардіологічними датчиками, які будуть допомогами виявляти дітей з вадами серця під час профілактичних оглядів . В Інституті радіології ім. Григор’єва в рамках договору соціального партнерства лікуються мешканці області, при цьому пріоритет мають мешканці сільської місцевості.

Крім того, з наступного року в Інституті патології хребта та суглобів ім. проф. М.І. Ситенка розпочнеться реалізація програми по оперативному лікуванню сколіозу у дітей. Також найближчим часом буде підписана спільна програма ХОДА та Інституту охорони здоров'я дітей та підлітків по організації медичного обслуговування дітей-сиріт.

Теги