Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині розроблюється єдиний кардіологічний простір

На Харківщині розроблюється єдиний кардіологічний простір

Сьогодні проводиться розробка єдиного кардіологічного простору між практичною охороною здоров’я Харківщини та Інститутом терапії ім. академіка Л.Т. Малої. Про це повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. «Єдиний кардіологічний простір полягає у тому, що будуть об’єднані у єдине кільце швидка невідкладна медична допомога – на цьому етапі можливо застосувати тромболізіс, не дивлячись на те, що за кордоном ця методика вже відходить, але ми її ще застосовуємо, – і робота фахівців цього інституту», – підкреслив він.  

У свою чергу президент Національної Академії медичних наук України Андрій Сердюк зазначив, що йому дуже сподобалась ідея єдиного терапевтичного вікна, і Академія готова всіляко сприяти розробленню і розповсюдженню єдиного кардіологічного простору.

«Це найнеобхідніший захід на сьогодні. Найбільша смертність, захворюваність, інвалідність від серцево-судинних хвороб, в основному – інфарктів і інсультів. Ми готові як науковці і як медики допомогти цим людям – у нас є така можливість, але пацієнти мають бути доставлені у відповідний заклад протягом не більш як двох годин, а ще краще – в перші 20-30 хвилин. Це одразу зменшить у декілька разів ускладнення, а відтак – і смертність. Тому, якщо ви це починаєте, ми готові вас підтримати усіма нашими можливостями і розповсюдити цей досвід скрізь», – заявив Андрій Сердюк.

Теги