Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харківському академічному театрі музичної комедії відбулась прем'єра вистави «Фауст Light»

В Харківському академічному театрі музичної комедії відбулась прем'єра вистави «Фауст Light»

Сьогодні в Харківському академічному театрі музичної комедії відбулась прем'єра вистави «Фауст Light» Шарля Гуно, Флоримона Ерве і Олександра Драчова. 24 листопада відбулась генеральна репетиція спектакля. Вистава «Фауст light» народилася в театрі музкомедії: головний режисер Олександр Драчов написав п'єсу, а Ігор Факторовський – частину вокальних текстів. Цей спектакль з'явився як симбіоз різних жанрів: музичної комедії, опери та драми. У постановці використані арії з опер Шарля Гуно і Флоримона Ерве та майже всі музичні жанри. «Фауст light» – це вистава-сюрприз, її основа – несподівані повороти сюжетних напрямів.

Дія умовно розділена на три акти, які на сцені об'єднані у дві частини – чітко виділені два плани: перше це – події, пов'язані з постановкою вистави і «театральна кухня», а друге – життя сценічних героїв класичного «Фауста» Гете. Вистава йде російською мовою. Тривалість вистави - 2 години 50 хвилин.

Постановка і п'єса - О. Драчова.
Дириґенти-постановники - заслужений діяч мистецтв України Я. Сорочук, Ю. Шаршонь.
Художник-постановник - Т. Шигимага.
Балетмейстер-постановник - В. Логвиненко.
Хормейстер-постановник - І. Дяденко.
Концертмейстери - І. Кірпаньова, О. Москаленко, О. Трипільська.
Помічник балетмейстера - О. Морозова.
Помічники режисера - К. Кобзєв, О. Кошкарьова
Автор вокальних текстів - І. Факторовський («Шансон продюсера Фіми», «Пісенька балетмейстера», «Перший дует Фауста і Маргарити», «Пісенька Ханні», «Еліксир молодості»).