Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Основні завдання у рамках розвитку аграрної галузі Харківщини - модернізація, розвиток логістики та розширення співпраці сільського господарства і науки

Основні завдання у рамках розвитку аграрної галузі Харківщини - модернізація, розвиток логістики та розширення співпраці сільського господарства і науки

Для ефективного та швидкого розвитку аграрної галузі необхідний комплексний підхід, - підкреслив сьогодні під час презентації Всеукраїнського об'єднання організацій роботодавців «Федерація роботодавців агропромислового комплексу і продовольства України» голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, керівництво Харківщини вже поставило перед собою кілька першочергових завдань, покликаних прискорити розвиток сільського господарства і зробити цю галузь максимально ефективною. У першу чергу мова йде про модернізацію. 

«У поточному році придбано нової сільськогосподарської техніки на 654 млн. грн. - у 2,3 рази більше проти аналогічного періоду минулого року. Але цього недостатньо. Аграрії області дуже розраховують на державні програми підтримки розвитку сільського господарства. Перш за все, ми очікуємо збільшення обсягів державної підтримки інвестиційно-інноваційних проектів в галузі тваринництва», - зазначив голова області.

За його словами, також надзвичайно важливим для розвитку АПК Харківщини є створення оптового ринку.

«Його створення стане важливим стимулом для прискореного розвитку та ефективного функціонування багатьох галузей агропромислового виробництва, а також значно скоротить втрати сільгосппродукції», - підкреслив Михайло Добкін.

Паралельно зі створенням оптового ринку буде вирішуватися питання організації мережі сучасних плодо-овоче-картоплесховищ, що також допоможе створити необхідну логістичну базу для аграріїв.

Крім цього в планах розвитку сільського господарства області особливе місце займає наука.

«Третій напрям поставлених перед нами завдань полягає у посиленні співробітництва агропромислового виробництва з аграрною наукою в рамках підготовки висококваліфікованих кадрів, розробки і впровадження нових технологій, появи нових високоврожайних сортів і гібридів»,- повідомив голова області.