Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Учасники всеукраїнського прес-туру відвідали Обласну клінічну лікарню

Учасники всеукраїнського прес-туру відвідали Обласну клінічну лікарню

Черговим об’єктом, який на Харківщині відвідали учасники всеукраїнського прес-туру, стала Обласна клінічна лікарня. Зокрема, журналісти оглянули операційний блок, реанімаційне відділення, яке буде відкрито найближчим часом, а також діагностичний центр. З роботою лікарні та останніми нововведенням представників ЗМІ ознайомили заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма та головний лікар Богдан Федак.

Як розповів Ігор Шурма, в Обласній клінічній лікарні щороку проводиться понад 11 тис. операцій, третина з них - операції підвищеної складності та великих обсягів на органах грудної та черевної порожнини. Операційні у складі оперблоку мають певну спеціалізацію, одна з них є ендоскопічною, де виконуються втручання з використанням малотравматичної для пацієнта лапароскопічної техніки.

Минулого року в лікарні виконано значні обсяги робіт з капітального ремонту на суму 9,47 млн. грн. В операційному блоці оновлено систему електропостачання із використанням сучасних світодіодних операційних освітлювальних енергозберігаючих пристроїв. На випадок аварійного відключення електроенергії дві операційні обладнані автономним резервним електропостачанням. Усі операційні обладнані сучасними кліматичними системами кондиціонування повітря. Повністю оновлені мережі киснезабезпечення. За рахунок централізованих поставок від МОЗ України та за кошти обласного бюджету у 2010 році Обласна клінічна лікарня укомплектувала операційний блок сучасними апаратами штучної вентиляції легенів експертного класу, наркозно-дихальними апаратами вищого класу, дефібрилятором, сухожаровими шафами, спеціальними медичними меблями на загальну суму понад 2,5 млн. грн. Усього впродовж минулого року на придбання медичного обладнання та устаткування вперше одночасно виділено 7,2 млн. грн.