Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2012 році книжкові виставки-ярмарки будуть присвячені значущим подіям в історії Харківщини

У 2012 році книжкові виставки-ярмарки будуть присвячені значущим подіям в історії Харківщини

Виставка-ярмарок «Харківські видавці - районам області» продовжить роботу в 2012 році. Начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич повідомила, що планується видозмінити форму подачі та реалізації цього проекту. За її словами, протягом 2012 року передбачається за кущовим принципом провести 5 масових тематичних заходів, які крім виставки традиційної продукції книговидавців Харківщини будуть включати виїзні тури і круглі столи, присвячені значущим подіям в історії регіону. Кожна із запланованих презентацій відбудеться в окремому куточку області, і об'єднає навколо себе жителів сусідніх населених пунктів та прилеглих районів.

«Наступного року буде ювілей від дня народження Григорія Савича Сковороди. Перша тематична виставка-ярмарок присвячена його життю та творчості. Ми будемо залучати істориків і фахівців, які працюють над словом філософа. Заходи відбуватимуться у формі круглих столів, які будуть супроводжуватися презентаціями літератури наших прекрасних видавництв. У багатьох харківських книговидавців є продукція, присвячена Григорію Сковороді - від спеціалізованої літератури до підручників. Такі виїзні тури будуть цікаві для школярів і студентів, - повідомила Вікторія Маренич.

Начальник управління відзначила, що тематичні виставки дадуть подвійний ефект: з одного боку, це просування української книги та слобожанських видавництв, а з іншого - популяризація імен великих людей, які залишили свій слід в історії Харківщини.