Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На площі Свободи розпочала роботу підсумкова книжкова виставка-ярмарок «Харківські видавці – районам області»

На площі Свободи розпочала роботу підсумкова книжкова виставка-ярмарок «Харківські видавці – районам області»

Сьогодні на центральній площі Харкова розпочала роботу підсумкова книжкова виставка-ярмарок «Харківські видавці – районам області». Виставку було започатковано розпорядженням голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна за ініціативою управління у справах інформації облдержадміністрації з метою популяризація вітчизняної книговидавничої продукції та забезпечення потреби населення в якісній книжковій продукції. «Щорічно напередодні новорічних свят ми проводимо чудову акцію, яка не тільки присвячена Новому року, але і є певним підсумком річної роботи управління у справах преси та інформації облдержадміністрації спільно з книговидавцями Харківської області. У 2010 році у всіх районах області було проведено пересувні книжкові виставки-ярмарки. У 2011 році був врахований накопичений досвід, і ярмарки відбулись саме в тих районах і тих містах області, де був найбільший попит і купівельна спроможність», – зазначила у своєму вступному слові начальник управління преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич.

Зокрема, виставкові заходи успішно відбулись в Балаклійському, Барвінківському, Близнюківському, Борівському, Вовчанському, Дворічанському, Ізюмському, Красноградському, Куп’янському, Лозівському, Первомайському, Харківському, Чугуївському та Шевченківському районах області. Цього року в рамках пересувної книжкової виставки-ярмарку в кожному районі обласною державною адміністрацією була проведена акція – безкоштовно передані комплекти книг для поповнення бібліотечного фонду району. Книги та інша продукція харківських видавців реалізувалася на виставці-ярмарку за цінами виробника.

Головний менеджер видавництва «Ранок» Лев Малюкін повідомив, що на ярмарку була представлена дитяча, медична, психологічна та художня література. Також увазі жителів району були представлені розвиваючі та навчальні ігри. У виставці-ярмарку взяли участь українські та російські видавництва, зокрема харківські “Ранок”, “Фоліо”, Книжковий клуб “Клуб сімейного дозвілля”, Видавнича група “Основа”, “Клініком” та “Автоінформ”, київське видавництво “АРІЙ”, донецьке видавництво “БАО” та найвідоміші книговидавці Росії “АСП”, “ЭКСМО” та “Росмен”.

Вікторія Маренич подякувала харківському видавництву «Ранок» за плідну співпрацю та підкреслила, що на Харківщині ефективно працює левина частка книжкових видавництв України: «За перше півріччя 2011 року в Україні видано близько 10 тисяч книг, з них кожна шоста видана в Харкові. Нам є чим пишатися, але й є над чим працювати».

Виставка на площі Свободи буде працювати до кінця новорічних свят. 

Довідка:
У 2010 році на Україні було видано 22557 найменувань книжкової продукції загальним тиражем 45 058,3 тис. примірників, з них на Харківщині – 4610 найменувань загальним тиражем 18957 тис. примірників. За 10 місяців 2011 року в Україні видано книг та брошур: 16647 найменувань, тираж – 32247,3 тис. примірників. В основному – це продукція провідних видавництв Харківщини: “Фоліо”, “Ранок”, “Прапор” та ін.