Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Затверджені заходи щодо попередження захворювання та поширення грипу та ГРВІ на Харківщині в епідсезон 2011-2012 рр.

Затверджені заходи щодо попередження захворювання та поширення грипу та ГРВІ на Харківщині в епідсезон 2011-2012 рр.

Затверджений спільний наказ Головного управління охорони здоров’я Харківської облдержадміністрації та Харківської обласної санітарно-епідеміологічної служби про заходи попередження захворювання та поширення грипу та ГРВІ в Харківській області в епідсезон 2011-2012 рр. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. 

Згідно з наказом начальники відділів охорони здоров’я райдержадміністрацій, головні лікарі центральних районних та міських лікарень, керівники лікувально-профілактичних закладів обласного підпорядкування, головні лікарі міських та районних санітарно-епідеміологічних станцій мають забезпечити проведення організаційних, профілактичних і протиепідемічних заходів; звернутися до органів місцевого самоврядування щодо виділення коштів з місцевих бюджетів на проведенні імунізації пріоритетних груп ризику, придбання лікарських засобів, антисептичних, дезінфекційних засобів, діагностичних тест-систем та засобів індивідуального захисту; рекомендувати керівникам підприємств та організацій закупити і провести вакцинацію проти грипу підлеглих працівників за рахунок коштів підприємств; посилити заходи, направлені на профілактику грипу та ГРВІ в організованих колективах, не допускати перебування у групах (класах) хворих дітей. 

Крім того, в області мають бути забезпечені незнижувані запаси антисептичних, дезінфекційних засобів, противірусних препаратів для лікування хворих на грип та ГРВІ в період підвищеної захворюваності. У разі ускладнення епідемічної ситуації, підвищенні рівня захворюваності на грип та ГРВІ відповідальні особи повинні вжити заходів щодо своєчасного реагування в дошкільних закладах освіти, школах, вищих навчальних закладах. У разі погіршення епідемічної ситуації в організованих колективах, а також при відновленні занять після канікул чи карантину у навчальних закладах повинна бути організована робота медичних постів із залученням медпрацівників територіальних закладів охорони здоров’я.

Теги