Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області затверджені єдині стандарти оформлення землевпорядної документації

У Харківській області затверджені єдині стандарти оформлення землевпорядної документації

Відбулося засідання обласної міжвідомчої робочої групи з питань раціонального та ефективного використання земель та запобігання порушенням земельного законодавства під головуванням заступника голови - керівника апарату облдержадміністрації Василя Хоми. Робоча група розглянула та затвердила єдині стандартні зразки документації із землеустрою, методичні рекомендації щодо їх розробки та зразки обмінного файлу (XML).

«Необхідні єдині стандарти роботи, які дозволять землевпорядним організаціям відповідно до зразків якісно готувати землевпорядну документацію, проекти відводів, виготовляти обмінний файл, а підрозділи Держкомзему зможуть проконтролювати їх роботу», – заявив, відкриваючи засідання, Василь Хома.

За його словами, Харківська область першою в Україні пішла на такий крок. За рахунок створення єдиних зразків прискориться процес оформлення технічної документації на землю. Василь Хома підкреслив, що затвердження єдиних стандартів полегшить життя багатьом людям.

«Людина замовляє технічну документацію, її виготовляють, віддають до органу земельного ресурсу, її повертають, допрацьовують, знову повертають, бо щоразу з'являються якісь нові вимоги. Тепер у чиновників буде зразок, відповідно до якого вони будуть звірятися, наскільки правильно заповнена технічна документація», – повідомив він.

Також керівник апарату наголосив, що в Харківській області було скасовано 3 погодження, кожне з яких займало до 30 днів і уповільнювало процес оформлення технічної документації на землю. Зокрема, скасовано погодження технічної документації з органами земельних ресурсів, висновки, які готувало управління земельних ресурсів, і підсумок, який готувало управління архітектури.

Теги