Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вітчизняні будматеріали все впевненіше замінюють імпортну продукцію

Вітчизняні будматеріали все впевненіше замінюють імпортну продукцію

Сьогодні в Харківському регіональному інституті державного управління НАДУ при Президентові України відбулася відеоконференція для роз'яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему «Дерегуляція та імпортозаміщення в будівництві».

За інформацією заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Дмитра Ісаєнко в останні роки в країні намітилася стійка тенденція перевищення експорту будівельних матеріалів над імпортом. За минулий рік вона склала майже 2 млрд. грн. Основна продукція, що експортується з України - це граніт, базальт, щебінь, лісоматеріали. Імпорт, в основному, становлять вироби з пластику, дерев'яні плити та інше. Український уряд вжив ряд заходів з питання імпортозаміщення в будівництві.

«Протягом 2-3 останніх років ми активно займалися утеплювачами, пористим бетоном. На сьогоднішній день запущени кілька нових заводів, що дозволило значно скоротити імпорт цієї продукції з Білорусі, Туреччини, Китаю », - повідомив Дмитро Ісаєнко.